Novetats setembre 2009

Ja taniu disponibles les novetats bibliogràfiques per al mes de setembre. La llista dels llibres nous d'aquest mes la trobareu aquí.

Podeu consultar la seva disponibilitat al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona (http://gw24-vtls.diba.cat/vtls/catalan/).

Aquí us deixem algunes recomanacions:

El col·leccionista de fades / Josep Ballester

Entre el llegat de Sigmund Freud es va emportar de Viena a Londres quan va fugir de l'horror nazi, hi ha uns documents no classificats d'un pacient que va recórrer a la hipnosi i a la suggestió en un intent de superar la seva obsessió malaltissa pels menors. "El meu paissatge predilecte és la pell, la geografia de les nenes de set a tretze anys. La cartografia de fada molt tendra", confessa en un dels escrits el protagonista, un jove professor de matemàtiques aficionat a la fotografia que s'amaga darrere les inicials C.L.D.
El col·leccionista de fades, XX Premi de Novel·le Ciutat d'Alzira, narra la història d'un secret inconfessable. Ambientada en l'Oxford victorià i basada en fets reals, aquesta obra, plena de lirisme, ens revela la personalitat turmentada i inquietant d'un escriptor que, amb el temps, esdevindrà cèlebre per la seva obra adreçada precisament als infants.

Com dir adéu / Debra Adelaide

Com dir adéu és una novel·la commovedora i plena d'humor negre que narra els intents de la protagonista, malalta terminal, per preparar la seva família amb vista al dia que ella no hi sigui. Feliçment casada i mare de dues nenes, la Delia es guanya la vida una sèrie setmanal de guies domèstiques modernes que té molt èxit i també una reconeguda i mordaç columna de consells domèstics plena d'ironia. Però quan comença la novel·la, tot i que encara no ha complert els quaranta, li queda molt poc temps de vida. La Delia està obsessionada a deixar a les seves filles, encara petites, guies domèstiques que els puguin ser útils quan arribin a l'edat adulta. El que necessita, de fet, és un manual: exactament la mena de manuals que està habituada a escriure. De seguida s'adona que aquesta guia serà, segurament, la tasca més important de la seva vida, i es posa a treballar amb entusiasme. Però mentre escriu la Delia s'ha d'enfrontar amb fantasmes del passat, sobretot amb uns fets de catorze anys enrere. Abans de morir, encara haurà d'empendre un viatge, tornar al seu passat i dur a terme un últim gest vital per anar-se'n en pau amb ella mateixa. Original i vitalista, Com dir adéu ens ensenya un nova cara de l'amor, la pèrdua, la família i el lloc que anomenem casa.

Per què som com som / Eduard Punset

Per què som com som? Aquesta és una pregunta que avui en dia, al començament del segle XXI, es planteja d'una manera molt diferent que en èpoques anteriors. Per primera vegada en la història, el coneixement científic comença a formar part dels interessos del conjunt de la societat. I és que hi ha poques aventures tan apassionants com les que ens ofereix en el nostre temps de recerca científica de primer nivell, aquella que busca l'explicació a interrogants que fins fa poc semblaven un territori exclusiu de filòsofs, teòlegs o místics. ¿Quins són els mecanismes que van des d'un gen, un cromosoma, una molècula... fins al lladruc d'un gos, el sentiment amorós o un record tendre?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí