Guia de recursos. "El Maresme: gent de terra, gent de mar"

Com cada any, pels voltants de Sant Jordi les biblioteques del Maresme publiquen un guia de recursos que enguany es titula El Maresme: gent de terra, gent de mar.
Si en voleu un exemplar no dubteu en passar per la biblioteca, ja que amb el préstec us oferirem una guia d'obsequi!




El Maresme, per les característiques que li són pròpies (geografia, clima, geologia), ha estat una comarca eminentment agrícola i marinera. Aquests dos aspectes són els que han condicionat el tarannà dels maresmencs al llarg de la història.

El sector primari cada cop té menys pes en l'economia del Maresme i ha enregistrat una reducció significativa en els darrers 15 anys. Tot i així,  passejant per la nostra comarca encara podem veure el port pesquer d'Arenys de Mar, les dàrsenes de Mataró i del Masnou, i el conreu de vinya, flors i verdures. Les explotacions ramaderes han estat un sector amb poc pes a la comarca i l'explotació dels boscos s'ha perdut definitivament.

A la guia, hi trobareu una selecció de llibres, articles de revista i algunes webs que parlen de pagesos, de conreus i eines del camp, de pesca i de pescadors... Tots els documents citats els podeu consultar a les Biblioteques Municipals del Maresme.

Aquesta guia és fruit de la col·laboració de les Biblioteques Municipals del Maresme. Com cada any l'hem feta amb molta il·lusió i amb ganes que sigui una eina útil per a totes aquelles persones interessades en aquest tema i també per al públic en general, per donar a conèixer la vida agrícola i pesquera de la comarca.

Text extret de El Maresme: gent de terra, gent de mar.
Guia de recursos Biblioteques Municipals del Maresme.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí