Les biblioteques del Maresme recomanen

Les biblioteques del Maresme us proposem una selecció de llibres, música, cinema i altres propostes que pots trobar a les més de 200 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Una mirada experta que t'ajudarà a escollir allò que més et pot interessar.

Consulta la llista completa de recomanacions a la Biblioteca Virtual.

La recomanació de Can Milans


Amb l'aigua fins al coll
Màrkaris, Petros
Barcelona: Tusquets, 2011

Un calorós diumenge d'estiu de l'any 2010 el comissari Kharitos assisteix al casament de la seva filla Katerina, aquesta vegada per l'església i amb fanfàrria musical inclosa. L'endemà, just després d'arribar a la prefectura, li comuniquen l'assassinat de Nikitos Zisimópulos, antic director del Banc Central, degollat amb una espasa. El macabre homicidi coincideix amb una campanya que algú, sota l'empara de l'anonimat, ha emprès contra els bancs, animant als ciutadans a boicotejar les entitats financeres i a no pagar-ne els deutes i les hipoteques. Grècia, al caire de la bancarrota, passa per un moment molt crític, i la població no dubta a sortir al carrer a queixar-se de les retallades dels sous i les pensions. Per acabar-ho d'adobar, Stathakos, el cap de la brigada antiterrorista, defensa que l'assassinat de Zisimópulos podria haver estat perpetrat per terroristes, Kharitos, que en discrepa totalment, se les haurà d'empescar amb els seus dos ajudants per resoldre un cas que tot just ara comença.

Petros Màrkaris (Istanbul, 1971) va estudiar ciències econòmiques a Viena i Stuttgart, posteriorment es va traslladar a Atenes, on actualment resideix. Guionista de televisió i autor de teatre, ha col·laborat en diversos guions del cineasta grec Theo Angelopoulos. La fama li ha arribat amb la sèrie de novel·la negra protagonitzada per Kostas Kharitos.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

A la biblio, amb el carnet!

Inscripcions obertes pel taller d'escriptura creativa