Novetats del mes de juny

Ja teniu a la biblioteca nous documents: novel·les, CDs, DVDs, contes... Podeu consultar la guia de les pel·lícules adquirides durant el mes de juny.

Guia de novetats juny 2008

Aquí us deixem algunes recomanacions:

El orfanato / Juan Antonio Bayona

El Orfanato, amb guió de Sergio G. Sánchez, ens explica la història de Laura, una dona que torna amb la seva família a l'orfenat on va créixer amb la intenció d'obrir una residència per a nens discapacitats. El petit Simón, fill de Laura, comença a deixar-se dur per uns estranys jocs que generen en la seva mare gran inquietud, ja que deixaran de ser una mera diversió per a convertir-se en una amenaça. Una sèrie d'inesperats esdeveniments obligarà a Laura a bussejar en el dramàtic passat de la casa que de nena va ser la seva llar.


La casa de les belles adormides/ Yasunari Kawabata

La casa de les belles adormides, un dels relats més pertorbadors de la narrativa del segle XX, gira a l’entorn d’un petit hostal de províncies en què els vells paguen per dormir al costat d’una jove nua i narcotitzada, la qual es comprometen a no tocar, amb l’esperança que amb la proximitat de la seva presència n’hi haurà prou per fer-los reviure els records de joventut. Tan captivadora com punyent, l’obra és una extraordinària meditació poètic sobre l’estreta línia que separa la sexualitat i la mort, i constitueix una de les lectures més trasbalsadores de la gran literatura japonesa.


Poesises amb suc / selecció de Miquel Desclot

Poesies amb suc és un antologia de poesia per a nens i nenes, amb més de tres-cents poemes d’autors de tot el món: catalans, anglesos, bascos, italians... Miquel Desclot, l’artífex d’aquest immens recull, el descriu com “un llibre per venir-hi a poar”. És una excel·lent aportació al gènere poètic, per les raons següents: obre les portes a la poesia escrita per a infants en altres tradicions literàries, com l’anglesa o la russa, que han excel·lit en mostres d’aquest gènere, i a la de la resta de cultures de l’Estat; ofereix un primer tast de poemes inèdits d’autors de la nostra tradició que escriuen per a adults i convida a fer un recorregut diacrònic per les obres de la nostra cultura des dels inicis, al final del segle XIX, fins a les noves veus.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí