Sant Jordi

En motiu de la diada de Sant Jordi la biblioteca ha comprat llibres per a totes les edats. Els teniu tots a la guia de novetats de Sant Jordi.

Guia de Sant Jordi

De totes maneres, aquí us deixem algunes recomanacions

L’últim patriarca / Najat El Hachmi

L’últim patriarca és la història d’una rebel·lió personal contra un ordre establert des de fa milers d’anys. També és una mirada lúcida sobre les víctimes i els botxins que en són partícips. Mimoun i la seva filla neixen per complir el paper que el patriarcat els ha assignat, però un canvi en les circumstàncies que els envolten seran decisius per propiciar el capgirament de l’ordre de les coses. La filla de Mimoun Driouch narra la seva vida des que ell neix fins que ella va a la universitat. Ella vol entendre què ha fet del seu pare el tipus de persona que és, quines circumstàncies l’han convertit en una figura autoritària i dèspota, al mateix temps que inicia diversos intents per desfer-se del pes que té en la seva vida.

Fill de rojo / Joan Portell; il·lustracions de Ignasi Blanch

La col·lecció La Guerra dels Grans està formada per relats inspirats en històries reals explicades per homes i dones que van viure la guerra de 1936-1939, quan no eren ni massa petits per adonar-se del què passava, ni prou grans per entendre la gravetat dels fets. El desconcert, el sentiment de trencament de l'estabilitat anterior, la proximitat de la mort, la mossegada constant de la por, l'aprenentatge de la injustícia i, malgrat tot, les ganes de riure i de jugar tot imitant el que fan els grans, són sentiments que apareixen de forma constant a cada llibre.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí