Recomanacions de còmics per a l'estiu


Aquesta setmana us volem recomanar alguns títols de la col·lecció de còmics, tant per a adults com per a nens i joves. Podeu consultar la guia per a saber de quins còmics es tracta i, si us fan el pes els teniu a la vostra disposició.


De totes maneres, aquí teniu algunes ressenyes:

Persèpolis / Marjane Satrapi

Persèpolis (títol original en francès Persépolis) és una sèries de còmics autobiogràfics i històrics realitzats en blanc i negre per Marjane Satrapi. La sèrie explica la vida de l'autora, des de la seva infantesa a l'Iran a l'entrada en la vida adulta. Relat de l'evolució de l'Iran vista pels ulls d'una nena, Persèpolis constitueix un testimoni de la quotidianitat del període que va viure el país durant la Revolució iraniana el 1979-1980. Aporta un enfocament diferent dels relats històrics habituals, ja que en aquesta obra els esdeveniments es veuen des de l'interior i es viuen més que s'expliquen.

Maus / Art Spiegelman


En Maus, Art Spiegelman narra la història real del seu pare, Vladek Spiegelman, jueu polonès, durant la Segona Guerra Mundial, a més de les complicades relacions entre pare i fill durant el procés d'elaboració de la historieta, ja als Estats Units, a on van arribar els pares d'Art després de la guerra. La història s'explica sense ocultar detalls inconvenients, la qual cosa, en la pràctica, fa més humans i "reals" els seus protagonistes. Així, el còmic comença amb una visita d'Art al seu pare, a qui feia temps que no veia. A partir d'aquí, Art convenç el Vladek perquè li expliqui les seves vivències durant la Segona Guerra Mundial per a crear un còmic amb la seva història. Però Art Spiegelman va més enllà i durant tot el relat va intercalant la història de Vladek amb el present narratiu, que explica la relació entre el pare i el fill.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí