Novetats octubre 2009

Ja estan disponibles les novetats bibliogràfiques del mes d'octubre. Podeu trobar la llista de novetats clicant a aquí, una llista que aquest mes inclou llibre i cd's de música. Podeu consultar-ne la disponibilitat al catàleg en línia de la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Diputació de Barcelona.

Us deixem igualment unes quantes recomanacions:

NOVEL·LA

Les filles del fred / Camilla Läckberg

Fjällbacka és un poblet de pescadors aparentment tranquil de la costa oest de Suècia. Tot sembla indicar que l'aparició d'una nena ofegada a les aigües del mar és fruit d'un tràgic accident, però l'autòpsia revela que hi ha restes d'aigua dolça i de sabó als pulmons de la criatura. Algú, doncs, li ha causat la mort en terra ferma i tot seguit la llançat despiatadament al mar. Però, per què? Qui pot haver comès una acte semblant? Patrik Hedström i Erica Flack han d'afrontar una investigació tèrbola i complicada en un cas de conflictes entre veïns i cercles de pornografia infantil. Camilla Läckberg és la nova estrella del firmament de la novel·la negra europea.


NO FICCIÓ

Anatomía de un instante / Javeir Cercas


Aquest llibre és un assaig en forma de crònica o una crònica en forma d'assaig. Aquest llibre no és una ficció. Aquest llibre és l'anatomia d'un instant: l'instant en què Adolfo Suàrez va romandre assegut la tarda del 23 de febrer de 1981 mentre les bales dels colpistes brunzien al seu voltant a l'hemicicle del Congrés dels Diputats i tots els demés parlamentaris -tots menys dos: el general Gutiérrez Mellado i Santiago Carrillo- buscaven refugi sota els seus escons. Aquest llibre és la crònica d'aquest gest i la crònica d'un cop d'estat i la crònica d'uns anys decisius en la història d'Espanya. Aquest llibre és un llibre imprescindible. Un llibre únic.

Autobiografía / Charles Darwin

Tothom ha sentit a parlar del darwinisme, la evolució de les espècies, el viatge del Beagle... però molt pocs coneixen a Darwin, l'home. En aquest llibre es presenta la història de la seva vida, escrita per ell mateix. Les memòries autobiogràfiques de Charles Darwin foren escrites per als seus fills, sense pensar en ningún moment que podrien arribar a ser publicades i donarien a conèixer un home humil que preferia la companyia i els consells de la seva família abans que els dels eminents científics que l'envoltaven. Aquest sincer autoretrat ofereix una visió molt reveladora sobre les creençes i els principis d'un home ètic les teories sobre l'evolució del qual sacudiren les bases de la religió tradicional, des de 1831 fins avui mateix, i les seves tesis segueixen aixecant polèmica, però fonamentalment han significat per a la Humianitat la opció de donar un pas de gegant en el coneixement dels seus orígens.


INFANTIL

El príncep dels embolics / Roberto Aliaga; Roger Olmos


De vegades, apareix un corb darrere un núvol o darrere una cantonada, o en el nostre grup d'amics. Són prínceps dels embolics, experts a complicar les coses. Mags de l'engany i la mentida. És a les mans de cadascú que els prínceps dels embolics vagin a enredar la troca en una altra banda. El príncep dels embolics és un conte que convida a la reflexió, guanyador del premi Lazarillo al millor àlbum il·lustrat i un dels que opta al premi Atrapallibres de la revista Clijcat, especilitzada en literatura infantil i juvenil.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí