Novetats

Ja teniu disponibles les novetats del passat mes de novembre. A causa del canvi de sistema informàtic que s'ha dut a terme a la Xarxa de Biblioteques no hem pogut processar els documents nous durant el mes de novembre. Disculpeu el retard.

Com sempre, us deixem algunes recomanacions:

NOVEL·LA

Atlas de una añoranza imposible / Anuradha Roy


El 1907, el jove matrimoni format per Amulya i Kananbala s’instal·la amb els seus dos fills a una amplia casa amb jardí a la ciutat de Songerh, antic bressol de saviesa ancestral i al llindar de la jungla. Allà, Amulya funda una petita fàbrica de medicines i perfums confeccionats amb plantes silvestres, i s’entrega a les comoditats d’una vida plàcida i rutinària, únicament pertorbada per les tensions que l’aïllament de l’enclau genera en la família. Anys més tard, quan la innocent complicitat de la seva neta Bakul amb el jove Mukunda –un orfe sense religió ni casta reconegudes acollit a la casa des de nen– amenaci en convertir-se en alguna cosa més seriosa, aquest serà enviat a una escola de Calcuta, expulsat de l’única llar que ha conegut. No obstant, amb el transcurs del temps, els fils de la història convergeixen de nou a Songarh. Mukunda, convertit en empresari, torna per retrobar-se amb el món perdut i compartir l’incert destí de la família.

NO-FICCIÓ

Quiero adoptar: todo sobre adopción internacional / Alícia Fernández-Zúñiga


Són tantes les preguntes que es planteja una família que vol recórrer a l’adopció, són tants els dubtes que sorgeixen. Aquest llibre inclou pautes sobre la formació des del període d’espera fins a l’assignació i preparació de l’encontre amb el nen/a. S’aborda la motivació per l’adopció amb una descripció realista sobre el que significa adoptar i es repassen totes aquelles idees irracionals sobre el tema. Un llibre que pretén aportar l’ajuda precisa per a que pares i nens iniciïn amb èxit l’aventura de convertir-se en família.

INFANTIL

L’aneguet lleig / Antoni Dalmases


Versió en vers del conegut conte de Hans Christian Andersen, amb uns contrapunts d’Antoni Dalmases, a la manera d’un auca tradicional, amb l’ensenyament corresponent.




Estimades feres / Ricard Bonmatí

Els poemes d’aquest bestiari són divertits retrats no només de feres, sinó també de persones, com ara les prudents com la tortuga, que s’amaga i diu: “ja us ho fareu”; o les sàvies i pencaires com el castor, l’inventor del pantans; o les vives i rialleres com el cavall, que al galop sembla que voli; o les previsores com el dromedari, amb el seu gep motxilla; o...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí