Exposició i contes solidaris amb Llibre Obert

Del 15 al 27 de gener podeu venir a la biblioteca per a veure una exposició de fotografies i il·lustracions referents al projecte que l'associació Llibre Obert està duent a terme a Bàseri, un petit poble de Nepal.







I el divendres 21 de gener, a les 18.00h. ens faran una visita membres d'aquesta associació per a explicar als més petits el conte nepalí Shiru, la cabra de Bàseri; i seguidament, ens faran una presentació de l'associació i dels seus projectes de cooperació.


Llibre Obert és una associació catalana però amb projecció europea, l'objectiu de la qual és oferir un mitjà d'expressió a grups de població sense capacitat tècnica i financera, per donar a conèixer la seva capacitat artística, la seva manera de viure, la seva història... i proporcionar-los una font d'ingressos digne.

Entre d'altres activitats, edita la col·lecció de contes Mil Mans, una col·lecció de llibres per:
  • Donar a coneixer la capacitat artística d'uns grups de poblacions vivint en condicions precàries.
  • Afavorir els intercanvis Nord-Sud, revaloritzar unes cultures i augmentar-ne l'autoconfiança.
  • Per a que les comunitats desfavorides puguin trobar un mitjà d'expressió nou per elles.
  • Per obtenir beneficis econòmics directes que apliquen segons el seu criteri i necessitats en un procés respectuós amb ells i amb el seu entorn.

La seva darrera publicació ha estat un conte titulat Shiru, la cabra de Bàseri. Un conte que els nens de Bàseri (Nepal) han escollit i il·lustrat. Els beneficis de la seva venta serviran per construir un projecte d'equipament decidit per la gent del poble però dictat en aquest cas per la necessitat mes urgent: l'aigua.

Per a més informació no dubtis en consultar la pàgina web de Llibre Obert: http://www.llibreobert.entitatsbcn.net/


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí