Benvingut Gènius!

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ha posat en marxa el nou portal infantil de la Xarxa de Biblioteques Municipals: el Gènius. Aquest aparador complementa l'oferta de la Biblioteca Virtual facilitant als nens i nenes l'accés a la cultura i a la informació. Quatre personatges -en Gènius, en PlayMe, la Valentina i en Bit- són els amfitrions que guiaran als joves internautes pels racons d'aquest portal que substitueix el web Chilias, en funcionament des del 1998.



El Gènius aplega la informació i els serveis de les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa i els posa a disposició dels nens i nenes les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Entre les novetats que aporta, a més d'una interfície molt més atractiva, hi ha una àmplia selecció de documents, recomanacions de lectura fetes per bibliotecaris especialitzats en públic infantil, més informació de cada biblioteca, jocs educatius, un apartat personal -el ClubBib- i la possibilitat de participar i valorar els continguts. Tot i que està adreçat als nens i nenes entre 6 i 12 anys, el Gènius també inclou un espai per a mares i pares i escoles.

Com en el cas de la Biblioteca Virtual, per gaudir al màxim de tots els serveis que ofereix el Gènius només cal disposar del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí